شرکت معبد آب
شرکت معبد آب و تاسیسات بین الملل
جدیدترین مقالات
  1. خانه
  2. مقالات
  3. بوسترپمپ آب رسانی – سیستم دورمتغیر (VFD)
بوسترپمپ آب رسانی

بوسترپمپ آب رسانی – سیستم دورمتغیر ( VFD )

در این مقاله از شرکت معبدآب نگاهی به بوسترپمپ آب رسانی نحوه عملکرد و اینکه چطور مورد استفاده قرار می گیرد می پردازیم.

  • بوسترپمپ آب رسانی – سیستم دورمتغیر VFD :

بطور کلی سیستمهای دورمتغیر به شش حالت زیر امکان پذیر است .

  • سیستم بوسترپمپ آب رسانی دور متغیری که هر خط از موتور الکترو پمپ ها بصورت الکترونیکی و دارای درایو دور متغیر بوده و تمامی پمپ ها در سیستم مانیتورینگ و کنترل هد و دبی مورد نظر نقش مستقیم VFD را ایفا می کنند .
  • سیستم بوسترپمپ آب رسانی دور متغیری که فقط دو خط از موتور الکترو پمپ ها بصورت الکترونیکی و دارای درایو دور متغیر بوده و تنها این دو پمپ در سیستم مانیتورینگ و کنترل هد و دبی مورد نظر نقش مستقیم VFD  را ایفا می کنند .
  • سیستم بوسترپمپ آب رسانی دور متغیری که فقط یک خط از موتور الکترو پمپ ها بصورت الکترونیکی و دارای درایو دور متغیر بوده و تنها این پمپ در سیستم مانیتورینگ و کنترل هد و دبی مورد نظر نقش مستقیم VFD  را ایفا می کنند .
  • سیستم دور متغیری که تمامی موتور الکترو پمپ ها بصورت الکتریکی بوده و درایو دور متغیر به ازای هر الکترو پمپ بصورت جداگانه در محفظه تابلو برق بوده و سیستم مانیتورینگ دور متغیر و کنترل هد و دبی مورد نظر از طریق درایو ها صورت میگیرد .
  • سیستم دور متغیری که تمامی موتور الکترو پمپ ها بصورت الکتریکی بوده و تنها دو درایو دور متغیر بصورت جداگانه در محفظه تابلو برق بوده و سیستم مانیتورینگ دور متغیر و کنترل هد و دبی مورد نظر از طریق  دو درایو ها صورت میگیرد .
  • سیستم دور متغیری که تمامی موتور الکترو پمپ ها بصورت الکتریکی بوده و تنها یک درایو دور متغیر بصورت جداگانه در محفظه تابلو برق بوده و سیستم مانیتورینگ دور متغیر و کنترل هد و دبی مورد نظر از طریق  یک درایو صورت میگیرد .

بوسترپمپ آب رسانی در عملکرد سیستمهای دور متغیر:

در سیستمهای دور متغیر  عملکرد الکترو موتورها بوسیله درایو اینورتر و پرشر ترنسمیتر صورت میگیرد .

نحوه عملکرد سیستم دور متغیر در بوسترپمپ آب رسانی

در این سیستم ها یک دستگاه الکترو پمپ بعنوان خط اصلی انتخاب شده و تحت فرمان اینورتر وترد عمل می شود به اینصورت که پس از کاهش فشار و دبی , پرشر ترنسمیتر  وارد عمل شده و این تغییرات به درایو اینورتر دار منتقل میشود سپس درایو اینورتر دار با توجه به داده ها و دریافتی های ارسالی از پرشر ترنسمیتر شروع به افزایش فرکانس الکترو موتور میکند تا جائیکه فشار و دبی به حد مناسب و مطلوب خود برسند و سپس فرمان  SLEEP  صادر می گردد .

مثال : عملکرد یک دستگاه بوسترپمپ آب رسانی دو خط دور متغیر با 6 بار فشار در بوسترپمپ آب رسانی

در مثال فوق فشار کاری مورد نیاز 6 بار معادل 60 متر میباشد. پس از کاهش فشار و دبی خط دورمتغیر وارد عمل شده و تا زمانیکه فشار به حد مورد نیاز خود برسد , سیستم به حالت SLEEP  در می آید و اگر کاهش فشار زیاد شود الکترو پمپ خط اصلی تا 50 هرتز ( برق ایران ) افزایش دور پیدا میکند و سپس الکترو پمپ های خطوط بعدی به نوبت وارد سیستم شده و به خط اصلی کمک میکنند .

حالت بهینه در سیستم های دور متغیر بوسترپمپ آب رسانی شرکت معبدآب در بوسترپمپ آب رسانی

در سیستم های دورمتغیر بهینه شده شرکت کاراب خط دور متغیر تک درایو , امکان تامین سیستم چنج ٱور  را دارد بصورتیکه در هر بار خاموش و روشن شدن بوستر پمپ خط اصلی بین الکتروپمپ های بوستر چنج میشود و این عمل باعث میشود بار کم و زیاد شدن فرکانس روی یک پمپ نباشد و تمامی پمپ ها در سیستم به یک شکل و بطور مساوی مصطحلک شوند .

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
فهرست