مخزن دیافراگمی-مخزن تحت فشار چیست؟
مخزن دیافراگمی-مخزن تحت فشارآب ویا منبع انبساط بسته نیز نام دارد.
ساختار مخزن دیافراگمی-مخزن تحت فشار: برای شناخت عملکرد این دستگاه ابتدا باید با ساختار آن آشنا باشیم.
همانطور که از نام آن پیداست این دستگاه یک مخزن-منبع از جنس فلزی یا فایبر گلاس می باشد که درون آن یک تیوپ لاستیکی به منظور جدا سازی آب و هوا تعبیه گردیده.
در قسمت پایین مخزن دیافراگمی-مخزن تحت فشارآب یک ورودی آب قرار دارد که به کلکتور دهش نصب می گردد. در قسمت بالای آن والو فشار هوا تعبیه شده- این والو به منظور شارژ باد و تنظیم باد مورد نیاز منبع بر حسب میزان فشار کاری پمپ استفاده می گردد. در برخی مدل ها درجه فشارباد روی بدنه در نظر گرفته شده.
عملکرد منبع دیافراگمی-منبع تحت فشار
ساختار بالشتکی درون مخزن دیافراگمی-مخزن تحت فشارآب یعنی تقابل اب و فشار هوا باعث کاهش ضربه قوچ در زمان استارت پمپ می شود و از نوسان آب جلوگیری میکن.
همچنین ضربه هیدرولیکی ناشی از استارت اولیه توسط مخزن دیافراگمی-مخزن تحت فشارآب دفع شده و به شبکه لوله کشی منتقل نمی گردد.
همچنین مخزن دیافراگمی-مخزن تحت فشارآب با توجه ظرفیت و سایز آن همیشه مقداری از آب تحت فشار را در شبکه تامین می کند و در برداشت های اندک و اولیه بدون روشن شدن پمپ آب را با کمک فشار هوای داخل مخزن به مصرف کننده می رساند که خود موجب صرفه جویی انرژی و کاهش اصطهلاک پمپ می گردد.
فشار باد درون منابع دیافراگمی بستگی به تعداد طبقات ساختمان و متراژ و تعداد واحد ها و … دارد ولی به طور نسبی ۲۰ تا ۴۵ پی اس آی می باشد.مزیت استفاده منابع دیافراگمی در پمپ های خانگی این است که اصطحلاک پمپ پایین آمده و مقدار فشار لازم برای خروجی آب مصرفی ایجاد میشود .
سایز و حجم مخزن دیافراگمی-مخزن تحت فشارآب معمولا از 24 تا 500 لیتر و فشار کاری 10 تا 16 بار می باشد.
مزایای استفاده از مخزن دیافراگمی-مخزن تحت فشارآب:
1-تثبیت فشار یکنواخت در شبکه آب
2-دفع ضربه قوچ-ضربه چکشی در استارت اولیه
3-کاهش مصرف انرژی
4-کاهش اصطهلاک پمپ در اثر روشن و خاموش شدن لحظه ای