الکترو پمپ شناور، از گروه پمپ های طبقاتی در مرکز ایستاده است بوده که جهت استخراج آب تمیز از چاه و افزایش فشار برای کاربردهای زراعی و صنعتی وغیره استفاده می شود.
به عبارتی به پمپ شناوری که با الکتروموتور شناور کوپل شود، الکتروپمپ شناور گویند.
از این پمپ ها به خاطر داشتن پروانه های برنزی معمولا از این پمپ ها برای آب هایی با عمق زیاد استفاده می شود.
الکترو پمپ شناور از دو قسمت اصلی تشکیل شده و شامل الکتروموتور شناور و پمپ (توربین) است، الکترو پمپ شناور با گردش الکتروموتور پمپ را به حرکت در می آورد. پمپ های شناور و الکتروپمپ ها برای پمپاژ آب از چاه به سطح زمین برای مصارف آب شرب و آب کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرند و در دو نوع پمپ شناور تک فاز و پمپ شناور سه فاز تولید می شوند.
دراین نوع پمپها الکتروموتور با پمپ کوپل شده و درون چاه قرار میگیرد. داخل الکتروموتور با آب پر میشود این آب هم برای روانکاری یاتاقانها و هم برای خنککاری حرارت در سیم پیچی داخل الکتروموتور می باشد، علی ناصری مدیریت مجموعه شناور پمپ، اولین طراح و سازنده الکتروموتور های شناور سه فاز در کشور می باشد.
الکترو پمپ شناور با توجه به تعداد پروانه و فاصله بسیار کم پروانه با بدنه پمپ اکثرا برای جابه جایی آب کاملا صاف طراحی و مورد استفاده قرار می گیرند. غالبا از الکتروپمپ شناور جهت انتقال آب های عمیق استفاده می گردد. عمده موارد مصرف پمپ های شناور مصرف خانگی، باغی، کشاورزی، صنعتی می باشد.
الکتروپمپ های شناور دو نوع است که شامل:
پمپ شفت وغلافی: در این پمپ مایع بعد از پمپ شدن نصب و پیاده الکترو پمپ شناور با پروانه ها از راه لوله ای که دور محور وجود دارد به سوی خارج پمپ منتقل می شود.در داخل این پمپ اگر مایع روان باشد می تواند با شفت ارتباط برقرار کند.
پمپ جریان محوری: در این پمپ مایع مقابل محور وارد پمپ می شود و به صورت موازی از داخل پروانه خارج می شود.
اصطلاحات در پمپ شناور
اینچ: قطر خروجی پمپ است که معمولا از یک تا سه اینچ در پمپ های تک فاز و از چهار اینچ تا ده اینچ در پمپ های شناور سه فاز تولید می شود.
دبی: مقدار خروجی آب از سطح مقطع پمپ که معمولا بر حسب متر مکعب بر ساعت و لیتر بر ثانیه محاسبه می گردد.
هد (ارتفاع): ارتفاع عمودی چاه است که در انتخاب نوع الکتروپمپ شناور بسیار ضروری است.
برخی از کاربرد های پمپ شناور عبارتند از:
– انتقال آب تمیز برای آبیاری و کشاورزی
– سیستم های آبیاری قطره ای و بارانی
– ایستگاهای تقویت فشار
– تامین آب اضطراری
– زهکشی آبهای تحت الارض
– تاسیسات تصفیه آب
– مصرف های شستشوی صنعتی و آتش نشانی
– مقدار مورد قبول شن در داخل آب قابل پمپاژ باید زیر 30گرم باشد
– اطفاء حریق و آتش نشانی
– تاسیسات تصفیه خانه و تصفیه آب نصب و پیاده الکترو پمپ شناور
– خارج کردن آب تمیز از چاه
– سیستم آب رسانی مسکونی و صنعتی مانند معادن
– کاربرد در آب نماها
– تقویت و افزایش فشار آب در باغات و زارعت و کلا مصارف کشاورزی مانند پمپ چاه آب و سیستم های آبیاری
– زهکشی آبهای تحت الارض تعمیر الکتروپمپ
مجموعه شناور پمپ:
شناور پمپ دارای بیش از 35 سال تجربه و تخصص در طراحی و تولید پمپ های شناور می باشد، این مجموعه همواره جهت کسب رضايت مشتريان تلاش داشته و محصولات خود را طبق استاندارد های روز جهانی بنا به سفارشات مشتریان تولید می کند.
در سال های اخیر به واسطه ی فروش بسیار زیاد محصولات این مجتمع به کشاورزان ، شرکت های آب و فاضلاب و دارندگان چاه های عمیق و نیمه عمیق این مجتمع به عنوان تولید کننده مطرح در صنعت آب کشور شتاخته شده است.
شناور پمپ امروزه پیشرفته ترین و با کیفیت ترین الکتروپمپ های شناور را در سطح خاورمیانه تولید می کند، همچنین محصولاتی را می سازد که مناسب چاه هایی است که خورندگی داشته و دارای املاح و آب های شور و ماسه ای هستند.
شناور پمپ دارای استاندارد های معتبر جهانی از جمله ISO-9001 از شرکت توف اینترسرت آلمان و CE (گواهینامه استاندارد اروپا) می باشد.
خرید الکتروپمپ های شناور:
1- کاتالوگ محصولات را مشاهده نمایید.
2- جداول و مشخصات فنی را مشاهده و الکتروپمپ مورد نظر خود را انتخاب کنید. (در صورت نیاز به مشاوره در مورد انتخاب الکتروپمپ مورد نیاز خود با ما تماس بگیرید.)
پمپ شناور از گروه پمپهای سانتریفیوژ غوطهور در مایع هستند که بصورت عمودی، جهت پمپاژ مایعات از چاههای عمیق به کار میروند و همانند پمپهای طبقاتی عمل میکنند.
نحوه نصب پمپ آب شناور
نصب پمپ آب شناور بسته به نیاز کاربر، به دو صورت افقی و عمودی انجام میپذیرید. نصب این پمپها به صورت افقی در صورتی انجام میگیرد که محدودیت ارتفاع وجود داشته باشد.
عملکرد پمپ شناور
پمپهای شناور ، پمپهای برقی قابل حمل، پمپهای سانتریفیوژ چند مرحلهای هستند که در یک موقعیت عمودی کار میکنند. مایعات، توسط پروانه تسریع میشوند و انرژی پویای خود را در دیفیوزر که مبدل تبدیل انرژی جنبشی به انرژی فشار است، از دست میدهند. این مکانیسم اصلی عملیاتی پمپهای جریان شعاعی و مختلط است.
شفت پمپ توسط یک اتصال مکانیکی در انتهای پمپ به جداکننده گاز یا محافظ وصل میشود. مایعات از طریق صفحه ورودی وارد پمپ شده و توسط مراحل پمپ برداشته میشوند.
بخشهای دیگر نیز شامل یاتاقانهای شعاعی هستند که در طول شفت توزیع میشوند و پشتیبانی شعاعی به شفت پمپ میدهند.
یاتاقان رانش اختیاری بخشی از نیروهای محوری ناشی از پمپ را به خود اختصاص میدهد اما بیشتر این نیروها توسط یاتاقان محوری نیروی محافظ جذب میشوند.
همچنین در پمپهای شناور نوعی پیچ فولادی وجود دارد که به عنوان یک عنصر کار در پمپ مورد استفاده قرار میگیرد و پیچ اجازه میدهد تا پمپ در آب با محتوای شن بالا و سایر ناخالصیهای مکانیکی کار کند.
انواع پمپ شناور
پمپ شفت غلافی
در این نوع پمپها، سیال پس از پمپ شدن به وسیلهی پروانه، از طریق لولهای که در اطراف محور قرار دارد به سمت خروجی هدایت میشود. در این دسته از پمپها، اگر سیال دارای خاصیت روانکاری مناسبی باشد، میتواند با شفت در تماس باشد اما اگر سیال پمپاژی روانکار مناسبی نباشد باید با ایجاد محفظهای از تماس سیال با شفت جلوگیری شود. در این حالت باید فضای محفظه و شفت با یک روانکار مناسب پر شود.
پمپ توربینی
در پمپهای توربینی از پروانههای جریان مختلط استفاده میشود که در آن سیال موازی محور یا شفت، وارد پروانه میگردد و بهطور زاویه دار نسبت به محور از پروانه، خارج میگردد.
پمپ جریان محوری
در پمپهای جریان محوری یا پمپهای ملخی سیال موازی محور یا شفت وارد پمپ میگردد و بهطور موازی نسبت به محور از پروانه، خارج میگردد.
در این پمپ ببیشترین فشار مایع را نیروی پرتاب پرههای پروانه تأمین میکند. این پمپ برای تولید دبیهای زیاد با ارتفاع کم کاربرد دارد.
الکتروپمپ شناور
دراین نوع پمپها الکتروموتور با پمپ کوپل شده و درون چاه قرار میگیرد. داخل الکتروموتور با آب پر میشود. این آب هم برای روانکاری یاتاقانها و هم برای خنککاری حرارت در سیمپیچی داخل الکتروموتور به کار میرود.
کاربردهای پمپ شناور
- تقویت و افزایش فشار آب در زارعت و کشاورزی
- سیستم آبرسانی صنعتی مانند معادن
- انتقال آب تمیز در آبیاری و کشاورزی
- سیستمهای آبیاری قطرهای و بارانی
- حفاری چاههای آب و چاههای عمیق
- کارخانههای تصفیه فاضلاب
- حوضچههای پرورش ماهی
- خارج کردن آب تمیز از چاه
- اطفاء حریق و آتشنشانی
- زهکشی آبهای زیرزمینی
- سیستم آبرسانی مسکونی
- ایستگاههای تقویت فشار
- دکلهای حفاری دریایی
- آسانسورهای مصنوعی
- تاسیسات تصفیه آب
- تامین آب اضطراری
- کاربرد در آب نماها
- شستشوی صنعتی
- کنترل سیلها
- پمپاژ فاضلاب
- پمپاژ صنعتی
- پمپ چاه آب
- پمپ دوغاب
- نیروگاهها
[quote]پمپهای غوطهور چند مرحله به طور معمول در پایین سوراخ فرو میروند و بیشتر برای استخراج آبهای مسکونی، تجاری، شهری و صنعتی، چاههای آب و چاههای نفتی استفاده میشوند.[/quote]
مزیت پمپ شناور
- توانایی در انتقال آب از چاههای با ارتفاع خیلی زیاد
- عدم نیازمندی به پرکردن منبع قبل از عملیات پمپاژ
- پایین بودن هزینههای نصب و نگهداری
- عدم خطر نشت و تماس الکتریکی
- صرفهجویی در مصرف انرژی
- ممانعت از کاویتاسیون پمپ
- سبک، راحت و قابل حمل
- عدم نیاز به فونداسیون
- افزایش فشار آب
- کاملا ضد آب
معایب پمپ شناور
- به دلیل بسته بودن پروانهها، قابلیت کم انتقال ذرات معلق نسبت به پمپهای کف کش
- سخت بودن عیبیابی در این پمپها
- هزینهی بالا نسبت به پمپهای دیگر
نصب و نگهداری پمپ شناور
- در فواصل زمانی منظم پروانهها و اطراف شفت تمیز شود.
- هنگام نصب پمپ آب به صورت افقی، باید توجه داشت که موتور در انتهای مخزن باقی نماند.
- در خروجی پمپ شناور، برای جلوگیری از برگشت آب به داخل پمپ، باید یک شیر یکطرفه نصب گردد.
- در یک بازه زمانی منظم ، از پمپ، لوله ها، اتصالات و مخزن بازدید شود تا درصورت وجود مشکل، برطرف شود.
- اگر پمپ به اندازه کافی آبرسانی نمیکند، به دلیل رسوب مواد نامناسب است که باید اقدام به تمیزکاری نمود.
- به دلیل خنک شدن این پمپها با آب اطراف پوسته و همچنین نداشتن پروانه خنک کننده، به هیچ وجه نباید بدون آب فعالیت کنند.
- هنگام نصب پمپهای الکتریکی به صورت عمودی، لازم است اطمینان حاصل شود که، موتور در پایین چاه یا مخزن قرار نداشته باشد.
- در صورتی که از شناور در انتقال مایعات اشتعالزا مانند نفت و سایر مشتقات استفاده میگردد، حتما باید الکتروموتور آن، ضد جرقه باشد.
- جهت استخراج آب از چاههای ماسهدار باید از پمپ شناور کوزهای استفاده کرد زیرا پمپهای با پروانه شعاعی، برای استخراج آب از چاههای ماسهدار مناسب نیستند.
- نباید سطح موتور در معرض رسوبات آهکی و قلیایی قرار گیرد زیرا رسوبات تشکیل شده روی بدنهی موتور مانع از خنک شدن آن توسط آب میگردد و باعث خرابی موتور میشود.
الکتروپمپ شناور الکتروپمپ شناور الکتروپمپ شناور الکتروپمپ شناور الکتروپمپ شناور الکتروپمپ شناور