الکتروپمپ عمودی(ایستاده)
الکتروپمپ عمودی(ایستاده)
پمپ طبقاتی ایستاده یا عمودی همانطور که از اسم آن مشخص است، به صورت عمودی نصب میشود. این پمپ اجزایی دارد که عبارتند از یک الکتروموتور، دیفیوزها، پروانهها و اتصالات ورودی و خروجی. این نوع پمپ با توانایی در ارائه مقادیری از هد پمپ به همراه بهرهوری انرژی بالا، به یکی از گزینههای پرکاربرد در این صنعت تبدیل شده است.
کاربردهای پمپ طبقاتی ایستاده
قبل از اینکه با کاربرد پمپ عمودی آشنا شوید در صورت خرابی پمپ، تعمیر پمپ ایستاده توسط فردی ماهر بسیار حائز اهمیت است. وارد شدن مایع به طبقه بعدی پمپ که توسط فشار به وجود آمده از خروجی مرحله قبل است، نهایتا یک فشار بیشتر را در مایع ایجاده کرده که قدرت انتقال پمپ را افزایش میدهد. به همین دلیل، یک پمپ طبقاتی ایستاده در بخشهای کشاورزی، صنعتی و ساختمانی با هدف افزایش فشار مایع، کاربردی است. از دیگر کاربردهایی که پمپ طبقاتی ایستاده در این صنعت دارد، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- صنایع تصفیه آب
- پتروشیمی
- صنایع نفت و گاز
- بخشهای تغذیه انواع دیگ بخار
- پمپ آب شیرینکن صنعتی
- سیستمهای ترمودینامیک و بویلرها
- اداره آب و فاضلاب
- آپارتمانها و برجهای مسکونی
- صنایع تولید اسید و باز
- مسکن مهر
- آسمان خراشها
نحوه تعمیر پمپ طبقاتی ایستاده
از آنجایی که این نوع دستگاهها پیچیدگی زیادی داشته و دارای چندین پروانه و کاسه پروانه درون شافت پمپ طبقاتی ایستاده هستند، از این رو تعمیر و نگهداری آن از حساسیت بالایی برخوردار بوده و نیاز به فردی ماهر و متخصص برای تعمیر آن خواهد بود. لازم به ذکر است که، در صورت عدم مراجعه به فرد متخصص، خسارتهای جبران ناپذیری گریبانگیر شما خواهد شد.
حال برای اینکه با نحوه تعمیر پمپ ایستاده طبقاتی بیشتر آشنا بشوید، لازم است در ابتدا با مشکلات رایج آن آشنا شوید تا در صورت مواجه شدن با چنین شرایطی، سریعا برای تعمیر آن اقدام کنید.
پمپ ایستاده طبقاتی صدا زیادی تولید می کند:
یکی از مشکلات رایج در پمپ ایستاده طبقاتی تولید صدا بیش از حد می باشد که می توان ساکنین طبقات بالا را کلافه کند. صدا تولید شده می توان ناشی از تراز نبودن پمپ، گرفتگی خروجی و ورودی پمپ، بلبرینگ و وضعیت کوپلینگ باشد که بایستی توسط فرد ماهر بررسی شوند تا علل اصلی صدا بیش از حد پمپ آشکار شود.
پمپ آب دهی لازم را ندارد:
برای رفع این مشکل نیز مواردی بایستی بررسی شوند.
- ورودی و خروجی پمپ از نظر مسدود شدن و جرم گرفتگی توسط فرد تعمیرکار بررسی شود.
- دور الکتروموتورها و سیم پیچی آن از نظر سالم بودن بررسی شده و از سلامت بلبرینگ اطمینان حاصل کنید.
- در نهایت پروانه و دیفیوزر ها بررسی شوند و در صورت سایش و شکستگی بایستی تعویض شوند.
پمپ لرزش زیادی دارد:
برای رفع این مشکل در ابتدا اتصالات لوله و پمپ بررسی شود. همچنین پمپ از لحاظ تراز بودن بایستی چک شود. دقت داشته باشید پمپ طبقاتی ایستاده صرفا برای پمپاژ آب تمیز و صاف مورد استفاده قرار میگیرند. از این رو اگر آب ورودی به پمپ شامل ناخالصی و ذرات معلق باشد، موجب آسیب به اجزا پمپ شده و اختلال در عملکرد آن به وجود می آید. ایراداتی همچون سایش قطعات پمپ، ایجاد ترک در دیفیوزها و پروانه ها می تواند ناشی از وجود ناخالصی در آب باشد.
مشخصات فنی پمپ طبقاتی ایستاده
- فشار کارکرد این محصول تا 30 بار افزایش مییابد.
- توان مصرفی آن بینی 45 تا 55 کیلو وات است.
- دبی این دستگاه بالا است، بیت 45 تا 50 متر مکعب بر ساعت.
- سایز ورودی و خروجی آن از 1 اینچ تا 3 اینچ متغیر است.
- بدنه این پمپ از جنس استیل و چدن است.
- همچنین، پروانه این پمپ از جنس استیل و چدن است.
- جنس شافت پمپ از استیل است.
- جهت کنترل دوران شافت، از بوش سرامیکی استفاده میشود.
- پایه پمپ طبقاتی ایستاده از جنس استیل و چدن است.
- برای هدایت جریان شعاعی، از دفیوزرها استفاده میشود.
مزایای استفاده از پمپ طبقاتی ایستاده
- از آنجایی که در این دستگاه از چندین پروانه استفاده میشود، فشارهای بالا ایجاد میشود.
- داشتن قابلیت حرارتی بالا، از 30- تا 140+ درجه سانتی گراد.
- نسبت به پمپهای تک مرحلهای، مصرف انرژی کمتری دارد.
- قابلیت نصب پمپ به صورت خطی و عدم وجود تغییر در مسیر لوله.
معایب استفاده از پمپ طبقاتی ایستاده
- بالا بودن قیمت این نوع دستگاه نسب به پمپهای تک مرحلهای در سایز مشابه.
- هزینهبر بودن تعمیر و نگهداری پمپ طبقاتی نسب به پمپ تک مرحلهای.
- پمپهای طبقاتی ایستاده به دلیل داشتن تعداد طبقات و قطعات داخلی بیشتر، استهلاک بالاتری نسبت به پمپهای یک مرحله ای دارند.
- این نوع پمپ نمیتواند خشک کار کند و قبل از راه اندازی نیاز به هواگیری دارد.
تفاوت پمپ های طبقاتی ایستاده با افقی
- پمپهای طبقاتی ایستاده حجم کمتری نسبت به نوع افقی خود داشته و فضای کمتری را اشغال میکند.
- ورودی و خروجی پمپ طبقاتی ایستاده معمولا در یک راستا قرار دارد که مزیت اینگونه طراحی، استفاده از اتصالات نظیر زانویی را کمتر میکند.
- جریان خروجی در پمپ طبقاتی عمودی نسبت به پمپ طبقاتی افقی، یکنواختتر است.
نکات مهم هنگام نصب پمپ های طبقاتی ایستاده
- نصب پمپ طبقاتی عمودی باید طوری صورت پذیرد که الکتروموتور بالاتر از قسمت پمپ قرار گیرد.
- برای نصب درست اتصالات ورودی و خروجی، جهت جریان مایع توسط فلش، روی پایه پمپ مشخص شده است.
- برای آنکه پس از استارت پمپ اطمینان بیشتری پیدا کنید، میتوانید جهت چرخش روتور را از قاب فن ملاحظه نمایید. چرخش روتور زمانی که از پشت موتور به را نگاه میکنید، باید موافق با حرکت عقربههای ساعت باشد.
- به منظور جلوگیری از افت فشار توصیه میشود که از شیر یکطرفه در قسمت خروجی استفاده کنید. لازم به ذکر است که، جهت کاهش صدای پمپ نیز میتوانید در قسمت ورودی و خروجی، از لرزهگیر استفاده نمایید.
- سعی کنید تا حدالامکان، پمپ در مکانی سرپوشیده نصب شود، اما در صورتی که مجبور به نصب آن در مکانی بدون سقف شدید، حتما برای پمپ محافظی مناسب در نظر بگیرید.
- خشک کار کردن پمپهای طبقاتی ایستاده منجر به آسیبدیدگی سیل مکانیکی و نیز یاتاقان زدن آنها میشود. در نتیجه باید قبل از روشن کردن پمپ، آن را هواگیری کنید.
- برای جلوگیری از ورود ناخالصیها به پمپ و مسدود کردن مسیر جریان، بهتر است از فیلتراسیون در قسمت ورودی پمپ استفاده کنید.
- پیش از نصب کردن پمپ، اگر میتوانید، با نیروی دست؛ شفت آن را بچرخانید. این کار شما را مطمئن میسازد که پمپ شفت گرفتگی نداشته و به راحتی می چرخد.
- برخی از الکترو پمپها، مخصوصا آنهایی که توان مقاومتیشان بالای 11 کیلو وات است، دارای حفره گریسکاری هستند، یعنی این گونه موتورها باید قبل از استارت، با گریس مقاوم به حرارت، روانکاری شوند.
- توصیه میشود که پمپ را با فاصله تقریبا 30 سانتی متری از دیوار نصب کنید. این فاصلهگذاری، از دو جهت اهمیت دارد: اولا فضای کافی برای گردش هوا و خنک شدن موتور فراهم است، دوما در صورتی که پمپ خراب شده یا اختلالی در آن ایجاد شود، فضای کافی برای تعمیر موتور وجود دارد.
الکترو پمپ عمودی طبقاتی به دلیل طراحی پیشرفته و کارآمدی که دارد، در صنایع مختلفی محبوب است. این نوع پمپ ها یکی از رایج ترین و محبوب ترین پمپ ها در بازار هستند که طرفداران خود را دارند.
پمپ چند مرحله ای پمپی است که سیال در چندین محفظه یا مرحله، مایعات را از خود عبور می دهد. در هر مرحله یک پروانه، دیفیوزر و پره های راهنمای برگشتی وجود دارند. وقتی سیالی مانند آب در این دستگاه جریان پیدا می کند، هر پروانه آن را به سمت پروانه دیگر هدایت می کند. در هر مرحله از انتقال سیال، فشار آن هم بیشتر می شود. هر چقدر مراحل و پروانه ها بیشتر شوند، فشار تخلیه نهایی هم بیشتر خواهد شد.
در مقایسه با پمپ های تک مرحله ای، ساختمان پمپ های چند مرحله ای پیچیده تر و پیشرفته تر است. الکترو پمپ عمودی طبقاتی تعداد قطعات بسیار بیشتری دارد که در کنار یکدیگر قرار گرفته اند. این دستگاه در صنایع و مکان های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. از آپارتمان های مسکونی تا کارخانه های صنعتی بزرگ به این نوع پمپ نیاز دارند. پمپ طبقاتی به صورت عمودی طراحی شده است و کمترین جای ممکن را اشغال می کند. در ادامه این مقاله به سایر مزایایی که این پمپ دارد، اشاره خواهیم کرد. علاوه بر آن در ادامه می توانید درباره ماهیت پمپ عمودی و کاربردی که در مکان ها و صنایع مختلف دارد، مطالعه کنید.
الکترو پمپ عمودی طبقاتی چیست؟
انواع پمپ های طبقاتی یکی از محبوب ترین انواع پمپ ها در طی سالیان زیادی بوده اند. انعطاف پذیری این دستگاه ها بسیار بالاست و بهره وری انرژی بالایی هم دارند. آن ها در بسیاری از مکان ها استفاده می شوند و کاربرد های مختلفی دارند. استفاده از این دستگاه معمولا زمانی مفید است که بخواهید مایعات را با فشار بالایی انتقال دهید.
این کار با استفاده از پمپ و پروانه های آن ها انجام می شود. پمپ دستگاه پروانه های متعددی دارد که سیال در آن جریان پیدا می کند. الکترو پمپ عمودی طبقاتی در کاربرد هایی که به فشار و جریان ثابت نیاز است، استفاده می شود. چه به فشار ثابت و چه به فشار بالای سیال نیاز داشته باشید، این دستگاه تا حد زیادی در مکان های مختلف راهگشا خواهد بود. از جمله این کاربرد ها می توانیم به انتقال مایع، گردش خون و افزایش آب سرد یا گرم اشاره کنیم.
5 دلیل برای استفاده از الکترو پمپ عمودی طبقاتی
پمپ عمودی طبقاتی نوعی پمپ است که 2 یا چند پروانه روی شفت یا موتور آن وجود دارد. هر پروانه وقتی آب از روی آن عبور می کند، فشار آب را افزایش می دهد. هر چقدر پروانه های پمپ عمودی طبقاتی بیشتر باشد، فشار تخلیه هم افزایش پیدا می کند. استفاده از این پمپ خصوصا برای کسانی که به فشار بالای آب برای دریافت مقدار مشخصی آب نیاز دارند، مفید است. به طور مثال در یک آپارتمان با طبقات متعدد، برای رسیدن آب به طبقات بالا به این پمپ نیاز است.
این پمپ ها بسیار کارآمد هستند و با وجود پروانه های کوچک آن ها، امکان خطای کمتری وجود دارد. فقط با یک موتور و یک شفت هر چند تا از پروانه ها را اضافه کنید، با حداقل اتلاف انرژی رو به رو خواهید شد. علاوه بر آن در هر مرحله سطح صدای کمتری را احساس خواهید کرد؛ پس لازم نیست نگران آلودگی صوتی و صدا ممتد پروانه و پمپ باشید.
به یاد داشته باشید هر جایی که به خروجی و فشار آب بالایی نیاز باشد، الکترو پمپ عمودی طبقاتی بسیار کاربردی خواهد بود. فرقی نمی کند یک پمپ طبقاتی نیاز داشته باشید یا چند پمپ نصب کنید، به هر حال چند دلیل وجود دارد که می تواند شما را از انتخابتان مطمئن کند. در ادامه می توانید مزایای استفاده از این پمپ را مطالعه کنید.
1. کارایی بالا
قطر پروانه ها و فاصله آن ها در یک پمپ عمودی طبقاتی بسیار کم است. این باعث بهبود کیفیت عملکرد دستگاه و راندمان بالای آن می شود. الکترو پمپ عمودی طبقاتی فقط با استفاده از یک موتور از انرژی بسیار کمی استفاده می کند.
2. فضای کم
اگر فضای کمی در اختیار دارید، می توانید با خیال راحت از الکترو پمپ عمودی طبقاتی استفاده کنید. این دستگاه جای بسیار کمی می گیرد و به صورت عمودی در گوشه های یک اتاق قابل استفاده است. این پمپ به صورت عمودی قرار می گیرد و طراحی ظریف و باریکی هم در قسمت بدنه دارد.
3. فشار بالاتر
اندازه موتور یک پمپ عمودی طبقاتی بسیار کوچک است به این ترتیب می توانید اطمینان داشته باشید که دستگاه انرژی کمی مصرف می کند. در ضمن با این پمپ امکان افزایش فشار در هر طبقه هم وجود دارد. با این حال این امکان وجود دارد که یک درایو فرکانس متغیر برای تنظیم فشار به آن اضافه کنید. این درایو به ایجاد یک فشار ثابت در دستگاه کمک می کند.
4. نشتی کمتر
همانطور که گفتیم الکترو پمپ عمودی طبقاتی از پروانه های کوچکی تشکیل شده است. با وجود این پروانه ها، امکان نشتی بسیار کاهش پیدا می کند. این نکته به این معناست که یک پمپ عمودی می تواند سیال را به ارتفاعات بیشتری ببرد و برای استفاده در آپارتمان های با طبقات زیاد کاربردی است.
5. صرفه جویی در هزینه
شاید در ابتدا پمپ عمودی طبقاتی قیمت بیشتری داشته باشد اما هزینه های جاری مثل تعمیرات و تعویض قطعات آن ها در آینده کمتر خواهد بود.
از دیگر مزایایی که الکترو پمپ عمودی طبقاتی چند مرحله ای دارد، می توانیم به نکات زیر اشاره کنیم:
• ورودی و خروجی پمپ طبقاتی افقی است و این طراحی اتصال لوله را ساده می کند.
• پمپ این دستگاه اندازه ای کوچک، ظاهری زیبا و ساختاری فشرده دارد.
• هد یا سری پمپ طبقاتی را می توانید متناسب با نیاز خود کم یا زیاد کنید.
کاربرد الکترو پمپ عمودی طبقاتی
این پمپ با تنوع بالایی از کاربرد ها، در شبکه لوله های تامین آب شهری و تقویت کننده استفاده می شود. علاوه بر آن می توانید آن را در مکان های صنعتی به عنوان یک پمپ گردشی نصب کنید. پمپ عمودی به عنوان یک پمپ تغذیه دیگ بخار یا پمپ میعانات استفاده می شود. همچنین می توانید از این پمپ در آپارتمان یا در جهت محافظت از محیط زیست برای تصفیه آب استفاده کنید. اگر در زمینه آبیاری باغ یا کشاورزی به آب نیاز داشته باشید، الکترو پمپ عمودی می تواند تا حد زیادی به شما کمک کند.
در برخی از مکان های صنعتی تمیز کردن دستگاه ها، از درجه اهمیت بالایی برخوردار است. کارخانه های بزرگ صنعتی می توانند از آن برای تمیز کردن دستگاه های بزرگ صنعتی استفاده کنند. به طور کلی می توانیم بگوییم که الکترو پمپ عمودی طبقاتی یک محصول چند منظوره است. از دیگر کاربرد های این الکترو پمپ می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
• تمیز کردن با فشار بالا
• آبیاری
• تحویل سوخت
• تولید نفت و گاز
• معدن
• پمپ دیگ های بخار در نیروگاه
• فشار آب برای کمک به خاموش کردن آتش
الکترو پمپ عمودی طبقاتی چگونه کار می کند؟
سیال پس از پرایمینگ پمپ، با فشار وارد ورودی دستگاه پمپ عمودی و محفظه اول می شود. متناسب با طراحی الکترو پمپ عمودی طبقاتی، سیال از چپ به راست یا بر عکس حرکت می کند. در نهایت مایع با فشاری بالا از دستگاه خارج می شود و به هر کانالی که مد نظر شماست وارد می شود. در ضمن طراحی این پمپ طوری است که هر پروانه آب را به سمت پروانه دیگر هدایت می کند و در هر مرحله فشار آب هم بیشتر می شود.
انتخاب بین الکترو پمپ عمودی طبقاتی با الکترو پمپ افقی
به طور کلی پمپ ها در مدل های مختلفی طراحی و تولید می شوند. شاید در زمان خرید پمپ با این 2 نوع پمپ برخورد کنید و در انتخاب یکی از آن ها دچار سردرگمی شوید. تفاوت اصلی این 2 پمپ در شکل و موقعیت قرارگیری شفت آن هاست. همانطور که از نام این دستگاه پیداست در مدل افقی، شفت به صورت افقی در دستگاه قرار می گیرد و موقعیت شفت الکترو پمپ عمودی طبقاتی ایستاده است.
در زمان انتخاب پمپ بین این 2 مدل یکی از فاکتور هایی که باید در نظر بگیرید، بحث راحتی است. محصولی که برای یک مکان مناسب و کارآمد باشد، ممکن است در مکان دیگر چندان به کار نیاید.
در نهایت به یاد داشته باشید که الکترو پمپ عمودی طبقاتی جای بسیار کمی اشغال می کند و برای کسانی که فضای کمی در اختیار دارند، یک انتخاب عالی است. این پمپ می تواند آب یا هر سیال دیگری را با فشار هدایت کند. این نوع پمپ از پروانه هایی تشکیل شده است که با فاصله مناسب در کنار هم قرار گرفته اند.
این پروانه ها در مراحل مختلف، آب را انتقال می دهند و در هر مرحله بر فشار آب می افزایند. دستگاه پمپ عمودی طبقاتی نسبتا به مدل تک مرحله ای از ساختمان پیچیده ای هم برخوردار است و کارکرد فوق العاده بالایی هم دارد. استفاده از این پمپ در صنایع و مکان های مختلفی رایج است و می تواند تا حد زیادی راهگشا باشد.