انتخاب و خرید پمپ تک

پمپ و انتخاب بهترین پمپ

راهنمای انتخاب پمپ مناسب

معیار عمومی انتخاب و خرید پمپ ها به آن دسته از عواملی اطلاق می گردد که پیشنهاد دهنده را قادر سازد تا بر مبنا و با استناد آن عوامل، پمپ مورد نظر را بصورت های صحیح و با، برخورداری از بالاترین کارایی و طولانی ترین مدت بهره برداری انتخاب و معرفی نماید. در ادامه با راهنمای خرید پمپ سعی داریم که شما را در رسیدن به بهترین انتخاب هدایت کنیم.

همیشه برای مشتریان در انتخاب پمپ دو گزینه وجود دارد، ارزانترین پمپ آب و بهترین مارک پمپ و بسیاری از مشتریان به دلیل مسائل اقتصادی اقدام به خرید ارزانترین پمپ آب می نمایند. اما پیشنهاد می شود که کیفیت را نیز لحاظ نموده، چرا که استفاده از پمپ های ارزان و نامناسب ممکن است با تامین فشار آب نادرست، به دستگاه های مورد استفاده شما لطمه بزند.

پمپ ها مدل ها و برند های مختلفی دارند. آنچه از پمپ ها انتظار می رود سیال را از نقطه ای به نقطه دیگر انتقال دهد در این رابطه مابین فشار و دبی پمپ رابطه معکوس وجود دارد. بدین مفهوم که پمپ هایی که دبی زیادی را انتقال می دهند فشار کمتری تولید می کنند و برعکس آن نیز صادق است، یعنی پمپ هایی که فشار زیادی تولید می کنند دبی کمتری تولید می کنند. برای انتخاب یک پمپ اولین موضوع مقدار دبی و میزان فشار لازم است.

ابعاد و متراژ ساختمان و هر واحد، حجم مصرفی، چند طبقه بودن ساختمان و حتی تعداد شیر های آب به کار رفته در آن، ابعاد و سایز لوله های به کار رفته در سیستم آبرسانی ساختمان و این که پمپ درکدام قسمت ساختمان قرار خواهد گرفت همه و همه از عوامل اصلی و به سزایی هستند که می تواند در انتخاب مناسب یک پمپ خانگی به شما کمک بزرگی کرده باشد.

توان الکتریکی مورد نیاز برای تامین فشار آب در ساختمان ها معمولا در بازه نیم تا 2 اسب بخار می باشد و پمپ هایی با قدرت 2 و نیم و 3 اسب نیز برای ساختمان های بزرگتر یا مجتمع های مسکونی و بوستر پمپ ها کارایی دارند.

اجازه دهید با ذکر چندین مثال این موضوع را باز تر کنیم: یک ساختمان با حداکثر متراژ 150 متر مربع که یک طبقه هم می باشد در واقع ارتفاع کمی دارد، یک پمپ نیم اسب می تواند پاسخ گوی نیاز این ساختمان باشد اما در نظر بگیرید آپارتمانی دارای 3 طبقه و 6 واحد که حداکثر متراژ هر واحد برابر با 75 متر است یک پمپ با توان 1 اسب بخار که از نوع بشقابی نیز می باشد را لازم دارد البته اگر مساحت هر واحد را تا حدی کم کنیم و تعداد طبقات را متناسب با این متراژ افزایش داد نیز می توان از همین نوع پمپ هم استفاده کرد.

از مهمترین مشخصه های عمومی گزینش پمپ ها، باید به موارد ذیل اشاره داشت:

  • نوع، ماهیت و مشخصات شیمیایی مایع قابل انتقال نظیر آب آشامیدنی، آب کشاورزی، فاضلاب شهری، فاضلاب صنعتی، مواد شیمیایی، مواد سوختنی، پساب های صنعتی (اسیدی و بازی) و غیره
  • مشخصات فیزیکی مایع قابل انتقال نظیر دمای کاری و محدود درجه حرارت، میزان گرانروی یا ویسکوزیته، میزان املاح و ذرات جامد، ظرفیت و مقدار آبدهی، هد یا ارتفاع آبدهی

همواره این نکته را در نظر داشته باشید که عامل قیمت به تنهایی اصلا معیار درستی برای مناسب بودن یا نبودن پمپ آب نمی باشد. دلایل زیادی برای بالا بودن قیمت پمپ مانند، بالا بودن قیمت ارز و نوسانات بازار هزینه ای که صرف وارد کردن پمپ می شود و برند بودن آن وجود دارد. لذا شاید یک پمپ تولید داخل که دارای گارانتی نیز می باشد از لحاظ کیفیت با یک پمپ اروپایی برند و مطرح برابری کند در حالی که قیمت پایین تری هم نسبت به نمونه خارجی خود داشته باشد.

همینطور قیمت پایین و وسوسه کننده نیز می تواند شما را در خرید پمپ ترغیب کند اما شاید این محصول برای مدت خیلی کمی برای شما کارایی داشته باشد و چه بسا برای سیستم آبرسانی مجموعه یا ساختمان شما نیز آسیب رسان و مضر باشد. این را هم در نظر داشته باشید که معروف ترین برند نیز الزاما نمی تواند مناسب ترین انتخاب برای شما باشد.

نکته بعدی که می تواند حائز اهمیت باشد داشتن ولتاژ سه فاز یا تک فاز برای پمپ می باشد.مثلا پمپ های سه فاز عمر بیشتری را به نسبت پمپ های تک فاز دارا هستند و همچنین برق کمتری مصرف می کنند. همچنین شما می توانید داشتن خدمات پس از فروش را یک مزیت برای پمپ خریداری شده خود به حساب بیاورید.

هدف از انتخاب و خرید یک پمپ شناور یا موتور پمپ شناور:

تعریف و تعیین مشخصات یک پمپ شناور است، که بتواند مقدار حجم مشخصی از آب را از یک عمق مشخصی که منبع مکش نامیده می شود به یک ارتفاع مشخصی که منبع رانش نامیده می شود انتقال دهد.

منبع مکش : آب دریاها، آب چاه ها، آب مخازن طبیعی و یا مصنوعی زیر زمینی، آب رودخانه ها می تواند باشند.

منبع رانش : منبع رانش می تواند آبیاری یک مزرعه، زمین کشاورزی، پرکردن یک استخر، تامین آب پمپ خانه شهرک و یا یک مجتمع ساختمانی و یا تامین آب مخازن تصفیه خانه یک شبکه آبرسانی شهری باشد.

مقدار آب دهی (Capacity) : مقدار حجم آبی که توسط یک پمپ در واحد زمان انتقال داده می شود گفته می شود و مقدار واحد آن معمولا l/s، l/min، m3.min می باشد.

هد (Head) : اندازه بلندی آب مورد انتقال از سطح منبع رانش تا سطح منبع مکش ارتفاع یا هد گفته می شود. و در پروژه های آبیاری صنعتی، شهری و کشاورزی هد را بصورت متر بیان می شود.

انتخاب نوع پمپ از روی منحنی پمپ ها

انتخاب نوع صحیح پمپ از روی منحنی پمپ ها که از طریق سازنده پمپ در کاتالوگ منتشره آن سازنده آورده می شود صورت می پذیرد. در منحنی مشخصه کارکردی پمپ ها شاخص عمودی در منحنی های کارکردی پمپ های آب به ارتفاع آبدهی یا هد (Head) پمپ خوانده می شود که در پمپ های صنعتی و کشاورزی به متر (m) خوانده می شود. شاخص محور افقی در منحنی های مربوط به پمپ های آب به ظرفیت آبدهی پمپ اختصاص داده می شود. که ظرفیت آبدهی بصورت های متر مکعب در ساعت، لیتر در ثانیه یا دقیقه است.

فهرست