شرکت معبد آب
شرکت معبد آب و تاسیسات بین الملل
جدیدترین مقالات
  1. خانه
  2. مقالات
  3. بوستر پمپ
بوستر پمپ

بوستر پمپ Booster Pump و موارد استفاده

بوستر پمپ Booster Pump و موارد استفاده از آن چیست؟ 

(کلمه بوستر Booster  به معنی تقویت کننده می باشد که در این بحث، مورد تقویتی ما فشار-هد و دبی-آبدهی است).

آب به عنوان اولین و ضروری ترین ماده حیات همواره می بایست در کنار انسان آماده و تامین باشد به شکلی که در صورت نبود آب زندگی برای انسان ناممکن می باشد، این در حالیست که نبود برق،گاز،تلفن و اینترنت اینقدر ضروری نیست.

زندگی امروز در همه زمینه ها نیاز به آب دارد:

  • مصرف خوراکی
  • شستشو
  • کشاورزی
  • صنعتی و …

اما گاهی ممکن است در تکمیل این فرآیند به جهت فراهم نمودن آب مورد نیاز به هردلیلی با کاهش میزان فشار یا آبدهی مواجه شویم که نتیجه ی این امر ناخوشایند و آزاردهنده اختلال یا حتی توقف در انجام امور را با خود به همراه می آورد.

به طور مثال در ساختمان های مسکونی با تعداد واحد زیاد، ساختمان های مرتفع در طبقات آخر و در پیک های مصرف، زمین های کشاورزی وسیع با متراژ بالا همگی از مواردی هستند که در نوسان و کاهش فشار آب نقش دارند. به همین منظور استفاده ی تجهیزات و سیستم های آبرسانی از جمله پمپ آب رواج یافته است. لازم به ذکر است این تجهیزات در تقویت فشار آب مصرفی نقش مهمی داشته و نیز قادر به رفع نوسان آب می باشد.

 

نکته ی مهم در خصوص این محصول این است که، پمپ آب تک زمانی می تواند مشکل را رفع کند که میزان مصرف و نوسان فشار کم بوده و در این صورت تنها با یک پمپ مشکل برطرف خواهد شد اما چنانچه زمانی نوسان ها و مصرف کننده زیاد باشد، می بایست از چند پمپ که به آن بوستر پمپ گفته می شود به منظور رفع این نوسان فشار استفاده نمود.

 

در ادامه ی مطالب به بررسی بیشتر بوستر پمپ Booster Pump و موارد استفاده و کاربرد آن خواهیم پرداخت.

نحوه عملکرد و ساختار بوستر پمپ

برای بررسی بوستر پمپ و کاربرد آن ابتدا لازم است که این سیستم را از نظر نحوه عملکرد و نوع ساختار مورد بررسی قرار دهیم. لازم به ذکر است با توجه به میزان نوسان فشار آب مصرفی، در ساختمان ها به منظور حفظ تعادل فشار آب از بوستر پمپ می توان استفاده نمود.

 

به همین منظور نیز در ساختمان هایی با چند واحد مجزا و تعداد مصرف کنندگان بالا یا در خطوط مصرفی کارخانه ها، سیستم های آب رسانی مزارع کشاورزی که میزان فشار آب کم و زیاد می شود جهت حل این مشکل با نصب و اجرای بوستر پمپ می توان فشار آب را در حد دلخواه نگه داشت.

 

به طور کلی این سیستم ها از کنار هم قرار گرفتن چند پمپ با اجزای متفاوتی طراحی و ساخته شده اند که از هماهنگی بین آنها ساختار بوستر تشکیل شده است.

 

در این مطلب جهت آشنایی بیشتر با بوستر پمپ Booster Pump و موارد استفاده و کاربرد آن با ما همراه باشید.

در واقع به طور کلی هدف استفاده از بوستر پمپ، ثابت نگهداشتن فشار آب و دبی مصرفی در ساختمان است. به همین منظور نیز لازم است این سیستم به نوعی طراحی شود که میزان فشار و دبی در لوله های آب را ثابت نگه دارد. از این رو لازم است که پمپ ها به صورت موازی و پشت سر هم قرار گیرند.

 

با توجه به نیاز آب مصرفی ساختمان دو یا چند پمپ آب به صورت موازی تعبیه شده و آب مصرفی از خط لوله ورودی-مکش وارد مدار شده و سپس با فشار بالا به سمت خروجی سیستم-دهش پمپاژ شده تا آب را در یک خط لوله بزرگتر، با فشار دلخواه در دسترس قرار دهد.

لازم به ذکر است هر یک از پمپ هایی که در شبکه تعبیه شده اند توسط سیستم مرکزی برق – تابو برق-تابلوی فرمان کنترل می گردد. سیستم بوستر پمپ با توجه به میزان فشار و دبی مورد نیاز آب مصرفی و متناسب با نیاز یک یا چند پمپ را وارد شبکه کرده و سطح دبی مورد نیاز را تامین و فشار را در حد تعادل و دلخواه نگه می دارد. به این ترتیب در ساختمان هایی که به طور همزمان درحال مصرف آب باشند و در زمان اوج مصرف آب، تمامی پمپ های مدار وارد عمل شده تا فشار آب را در حد تعادل نگه دارند.

 

انواع بوستر پمپ

پس از بررسی نحوه ساختار و عملکرد بوستر پمپ در این مطلب به بررسی و  آشنایی با انواع این دستگاه خواهیم پرداخت.

 

بوستر پمپ ها از نظر عملکرد الکتریکی در دو مدل دورثابت و دورمتغیر ساخته می شوند.

در بوستر پمپ دورمتغییر در تابلوی فرمان از درایو اینورتر-مبدل فرکانسی جهت کنترل میزان دورالکتروپمپ ها استفاده می شود به این شکل که یک فشار ثابت برای سیستم پیش فرض می شود و سیستم همیشه این فشار را در شبکه ثابت نگه می دارد. با شروع برداشت آب از شبکه پمپ اول با دور اندک وارد مدار می گردد و به تدریج و متاسب با میزان برداشت دور الکتروپمپ بالا می رود و در صورت نیاز سایر پمپ ها نیز وارد مدار می گردند.

 

در سیستم دورمتغیر فرمان ابتدایی توسط پرشرترنسمیتر که در روی کلکتور دهش قرار دارد حس می گردد و از اینجا به تابلوی فرمان دستور عملکرد داده می شود

مورد استفاده این سیستم در مجتمع ها، برج های مسکونی، فرودگاه ها، کارخانه جات، پروژه های کشاورزی و آبیاری می باشد.

 

در بوستر پمپ های دورثابت که بیشتر برای سیستم های آتش نشانی مصرف می گردد بجای پرشر ترنسمیتر از پرشر سوئیچ استفاده می گردد.

شیوه عملکرد پرشر سوئیچ به این شکل است که با نصب آن روی کلکتور دهش فشار مشخصی وارد پرشر سوئیچ می شود و با توجه به تنظیم دلخواه انجام شده هنگام افت فشار با اتصال پلاتین ها فرمان روشن شدن به تابلوی فرمان ارسال می گردد و تا رسیدن به فشار حداکثری تنظیم شده با دور نامی کار خواهد کرد.

 

در سیستم دورثابت دامنه ای از فشار برای پرشر سوئیچ تعریف میگردد که دامنه عملکرد دستگاه در آن تعریف می شود.

مورد استفاده این سیستم در بوسترپمپ های اتش نشانی، اسپرینکلر و پرکن می باشد.

  • بوستر پمپ

اگر بخواهیم به تفاوت در بین این دو مدل اشاره نماییم باید بگوییم که در سیستم هایی نظیر اطفا حریق به دلیل اینکه نیاز مصرفی مشخصی نداشتندبه نوعی طراحی شده که در کوتاهترین زمان بوستر پمپ ها وارد عمل شده و حداکثر فشار آب را تامین کند، در مدل های دورمتغییر نیز به طور عمده در ساختمان های مسکونی و مجتمع هایی با کاربری های مشخص مورد استفاده قرار می گیرد، و نحوه عملکرد آنها به این شکل است با هر بار باز و بسته شدن شیر آب توسط مصرف کننده، و تغییر دبی و فشار آب، متناسب به نیاز پمپ ها وارد عمل شده و فشار آب مصرفی را در حد متعادل حفظ می کند.

  • بوستر پمپ – موارد استفاده
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
فهرست