شرکت معبد آب
شرکت معبد آب و تاسیسات بین الملل
جدیدترین مقالات
  1. خانه
  2. مقالات
  3. فلوتر
فلوتر

فلوتر یا شناور Floater

فلوتر یا شناور Floater: در این مقاله از مجله ی معبد آب با ارائه ی اطلاعاتی به بررسی و آشنایی با فلوتر یا شناور Floater خواهیم پرداخت.

باتوجه به اینکه در صنعت، تجهیزات و ابزار مختلفی طراحی و ساخته شده اما هریک دارای یک نوع عملکرد مختص به خود می باشند و با در نظر گرفتن همین موضوع می توانند در زمینه های گوناگونی در صنایع نقش به سزایی را ایفا بنمایند.به عنوان نمونه یکی از تجهیزاتی که در صنایع مختلف با آب و یا سایر سیالات سروکار دارند بسیار کاربردی بوده و مورد استفاده قرار می گیرد.

فلوتر یا شناور Floater

فلوتر یا شناور Floater که این سری تجهیزات را در لغت با مفهوم شناور میتوان شناخت در واقع به هرجسم شناوری Floater گفته می شود.اما در صنعت و در زمینه ابزار معنی دقیق و واقعی، فلوتر قسمتی از دستگاه است که وظیفه ی کنترل سطح را داشته باشد و به صورت شناور روی سطح سیال قرار گیرد.

از مواردی که میتوان تحت عنوان کاربرد فلوتر نام برد علاوه بر صنایع مختلف به کارگیری در سیستمی مانند پمپ آب است که نقش کنترل سطح را دارد به این صورت که با شناور بودن روی سیال، میزان و سطح مایعات را مورد بررسی قرار می دهد و در صورت اتمام یا کاهش یافتن آن (طبق تنظیمات کاربر) فرمان روشن و خاموش شدن را به الکتروپمپ می دهد.

برای آشنایی بیشتر با کاربرد قطع کن همراه ما باشید .

فلوتر چیست ؟

در توضیح کاربرد فلوترباید گفت در واقع یک نوع رله ی الکترونیکی می باشد به منظور کنترل سطح مایعاتی که رسانای برق هستند، از قبیل محول های قلیایی، آب، فاضلاب، سیالات اسیدی و هرنوعی از سیال.

به همین منظور بهتر است در ابتدا نگاهی به ساختار فلوتر و اساس کار این دستگاه بیاندازیم . همانطور که اشاره شد این تجهیزات را یک رله ی الکترونیکی می دانیم که به منظور کنترل سطح مایعات رسانای برق و همچنین سر ریز شدن و یا برگشت جریان آب و سیال بکار گرفته می شود و با کم و یا زیاد شدن آب درون مخزن فلوتر، سیگنال فرمان قطع یا وصل به کنترل کننده را می دهد.

گفتنی است که کاربرد قطع کننده با قرار گرفتن اجزایی از جمله :

یک گوی فلزی و سبک به همراه سه سیم که یکی از سیم ها مشترک و دو عدد دیگر کنتاکت باز و بسته هستند و بوسیله ی این اجزا سطح آب درون مخزن تغییر یافته و موجب بالا یا پایین رفتن فلوتر می شود و درنتیجه، این امر باعث حرکت گوی در داخل فلوتر می شود و اتصالی تعبیه شده درون سیستم قابلیت قطع و وصل شدن را پیدا می کند.

با مطالعه ی مطالب دیگر از این مقاله به اطلاعات بیشتری دراین زمینه دست خواهید یافت .

فلوتر یا قطع کن و کاربرد آن

در این مطلب به بررسی کاربرد قطع کن ها می پردازیم .در ابتدا بایدگفت قطع کن ها دارای دونوع الکترونیکی و مکانیکی می باشند که از آنها در تجهیزات مخازن و صنایع مختلف به منظور کنترل سطح آب و مایعات میتوان بهره برد البته به جز این موارد میتوان در چند نمونه تجهیزات دیگر از جمله : انواع پمپ کف کش و یا لجن کش، کولر آبی، منبع آب، مخازن حاوی غلات، آهک، سیمان، سیلوها، توالت فرنگی و دیگر مخازن که برای کنترل سطح سیالات که در جهت کم و زیاد شدن از آن استفاده می شود ، را میتوان نام برد .

در واقع باید گفت فلوتر ها به طور کلی در زمینه هایی مانند کنترل و حفاظت از پمپ ، جلوگیری از سرازیر شدن و محافظت از مخازن و قابلیت هدایت مایعات ،دارای اهمیت به سزایی میباشند .

فلوتر یا قطع کن چیست؟

اگر بخواهیم به کاربرد فلوتر دست پیدا کنیم باید بگوییم به طور کلی از دو روش صورت می پذیرد که اول مربوط به قرار دادن این تجهیزات در بالا و پایین مخزن است به این نحو که اگر فلوتر در بالای مخزن نصب گردد با بالا آمدن سطح آب و پر شدن مخزن فلوتر نیز بالای سطح آب قرار می گیرد و دستور خاموش شدن را به پمپ اعمال می کند که در این صورت میبایست ورود آب به مخزن بسته شود .

اما در مرحله ی بعدی یعنی در زمانی که بخواهیم کاربرد قطع کننده را دارا باشیم به این صورت که در ته مخزن یا منبع باشد اگر حجم آب کم شود با این پایین آمدن میزان آب داخل منبع فلوتر به پایین ترین سطح منتقل می گردد و رفته رفته به مرور میزان آب داخل منبع فلوتر پایین رفته که همین امر هم موجب می شود پمپ قطع شده که نهایتا هم از سوختن پمپ ممانعت می کندالبته این نکته هم حائز اهمیت است که در برخی مدل های پمپ از جمله پمپ لجن کش که در داخل آب به طور کامل غوطه ور هستند .

فلوتر این قابلیت را دارا می شود که بتواند به پمپ متصل گردد و نتیجه ی این امر این است که در هر زمان آب داخل منبع خالی شود فلوتر از اینکه پمپ بخواهد خاموش شود جلوگیری کند .

به بیان ساده تر کاربرد فلوتر یا قطع کن به این صورت می باشد که آب و یا سیال بواسطه ی شیر ورودی به داخل مخزن و یا منبع انتقال داده می شود و این یعنی ورودی آب توسط اهرمی که در انتهای آن فلوتر نصب شده میتواند بازو بسته شود و در هر زمان هم که سطح آب بیش از حد تعیین شده باشد.

فلوتر دارای قابلتی می شود که همراه با آب بالا بیاید و بلعکس هر زمانیکه آب به کمترین میزان و سطح در سیستم برسد، به اهرم آن یک نیرویی وارد می شود که میتواند مسیر جریان را ببند که نتیجه ی طی کردن تمام این پروسه ها و انجام این عملیات منجربه کنترل کردن میزان سطح آب درون مخزن یا منبع می گردد.اما به عنوان نکته ی مهم و آخر درباره ی کاربرد فلوتر به تنظیم نمودن حساسیت دستگاه اشاره می کنیم و روند آن هم به این صورت است که برای تنظیم نمودن از پیچ روی دستگاه می توان استفاده نمود که برای آب های معمولی یا محلول ها بهتراست میزان حساسیت کم در نظر گرفته شود و بالعکس در رابطه با مایعاتی با هدایت الکتریکی پایین مانند آب مقطر این میزان در سطح بالاتری قرار می گیرد .

البته هر زمان هم که فاصله ی چاه یا مخزن تا دستگاه زیاد باشد یعنی بیش از حد معمول دراین موقعیت هم بالا بردن میزان حساسیت الزامی میباشد .

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
فهرست